The goods

De mooiste wijnbelevenissen zijn de ontmoetingen met de wijnmakers zelf. Temidden van de wijnstokken, daar waar ze zich als een vis in het water voelen, leren ze je de invloed van bodem en klimaat begrijpen. In het wijnhuis, soms niets meer dan een verbouwde garage, proef je vervolgens de meest heerlijke wijnen rechtstreeks uit de tanks en vaten. In alle rust worden de filosofie en werkwijze uitgelegd. De tijd lijkt even stil te staan.
De afgelopen jaren heb ik prachtige wijnontdekkingen gedaan die ik niemand wil onthouden. Eigenzinnige wijnen van karaktervolle wijnmakers die via Little Big Wines hun weg naar Nederland hebben gevonden. En die ik je heel graag wil laten proeven.

Weet dat dit slechts het begin is. Beetje bij beetje zal het assortiment groeien. Ik zal blijven ontdekken en willen delen!

Adega Algueira

Visionair Fernando González zag het in de jaren ´80 al. Het potentieel van de prachtige regio Ribeira Sacra in het binnenland van het groene Galicië. Verleid door het landschap, de rivier Sil,het microklimaat en de wijntraditie, en tegelijkertijd overtuigd van de mogelijkheden in de regio, start hij het langdurige, risicovolle en zware project.

Lees meer

Daniel Ramos

Een Spaanse Australiër of een Australische Spanjaard? Daniel Ramos is in ieder geval een mooie mix van oude en nieuwe wereld. Hij is een van de pioniers in Sierra de Gredos, een bergketen met hoogtes tot 1200 meter in het binnenland van Spanje, zo´n 80 kilometer ten zuidwesten van Madrid.

Lees meer

Oxer Wines

Oxer Bastegieta, een trotse Bask, begon in 1999 met het maken van Txakoli in zijn geboorteplaats Gernika. Kende ik voorheen alleen de simple, licht prikkelende Txakoli´s van een vakantie doorgebracht aan de prachtige Baskische kust, deed Oxer mij inzien dat er ook serieus goede, interessante witte wijnen van gemaakt worden.
Lees meer

Aceites Ferrer

Bij toeval in de vakantie tijdens een bezoek aan een olijfolie-museum in een oud pershuis stuitte ik op de heerlijke olijfoliën van Aceites Ferrer. Een jaar later, toen ik interesse toonde in import van de oliën, werd ik te voet van het museum door het dorp naar het huis van de burgemeester geleid.

Lees meer