The goods

De mooiste wijnbelevenissen zijn de ontmoetingen met de wijnmakers zelf. Temidden van de wijnstokken, daar waar ze zich als een vis in het water voelen, leren ze je de invloed van bodem en klimaat begrijpen. In het wijnhuis, soms niets meer dan een verbouwde garage, proef je vervolgens de meest heerlijke wijnen rechtstreeks uit de tanks en vaten. In alle rust worden de filosofie en werkwijze uitgelegd. De tijd lijkt even stil te staan.
De afgelopen jaren heb ik prachtige wijnontdekkingen gedaan die ik niemand wil onthouden. Eigenzinnige wijnen van karaktervolle wijnmakers die via Little Big Wines hun weg naar Nederland hebben gevonden. En die ik je heel graag wil laten proeven.

Oxer Wines

Oxer Bastegieta, een trotse Bask, begon in 1999 met het maken van Txakoli in zijn geboorteplaats Gernika. Kende ik voorheen alleen de simple, licht prikkelende Txakoli´s van een vakantie doorgebracht aan de prachtige Baskische kust, deed Oxer mij inzien dat er ook serieus goede, interessante witte wijnen van gemaakt worden.
Lees meer